tisdag 29 april 2014

Morot och palsternackskaka



Jag sparkar igång den nya bloggen med en improviserad och väldigt lyckad kaka, innehållande både morot och palsternacka. 

Recept
En finriven morot och palsternacka. 
1/2dl finriven zucchini (skalad) 
1dl mandelmjöl
1msk kokosmjöl
1nypa havssalt. 
3 ägg
1-2msk agave (valfritt) 
1msk fiber husk
2tsk bakpulver 
1/2dl rapsolja 
1tsk av kanel och kardemumma
1/2dl pumpakärnor 

Blanda alla torra ingredienser i en skål. 
Vispa ägg och agave pösigt. Rör sedan ner de finrivna grönsakerna så att allt blandas väl. 
Vänd sedan i mjölblandningen. 
Låt stå och svälla i 10min. 

Ta en liten springform och klä botten med bakplåtspapper. 

Grädda sedan i ca 30-45min i 150 grader. 

Frosting
Kokosmjölk, honung eller agave, lime och kokosflingor

Ta endast den fasta vita kokosmjölken och vispa den. Ganska länge. Rör ner agave och limeskal och kokosflingor. Ställ kallt. 

När kakan sen är klar och har svalnat så är det bara att bre på frostingen och njuta av en nyttigare vardagskaka. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar